Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες, λαδώνουμε ελαφρώς και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κολοκύθα, το γάλα και το αλάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να αρχίσει να λιώνει.
Πολτοποιούμε την κολοκύθα ώστε να γίνει πουρές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο ή στο ελαιόλαδο ώσπου να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζωμό στο μείγμα της κολοκύθας . Δοκιμάζουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε, ρίχνουμε τα κρουτόν, την παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος και στολίζουμε με τα φύλλα δυόσμου.
Είναι έτοιμη και πεντανόστιμη… καλή όρεξη!