Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε και τα δύο είδη αλεύρι σε μια λεκάνη.
  • Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα αλεύρων, τη μαγιά και λίγο νερό στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το γάντζο για ζύμωμα και προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι και νερό εναλλάξ. Βάζουμε το μίζερ να δουλεύει στη μεσαία ταχύτητα και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν μαζευτεί σε μπάλα γύρω στο γάντζο και μείνουν καθαρά τα τοιχώματα στο μπολ και πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ το σκεπάζουμε με μεμβράνη, ρίχνουμε και μια πετσέτα από πάνω και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη για 30 έως 45 λεπτά.

 

  • Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ τη ζυμώνουμε λίγο και τη χωρίζουμε σε 2 ή 3 μέρη. Πλάθουμε καρβελάκια τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί πασπαλισμένη με αλεύρι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο για μία ώρα ίσως και παραπάνω ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 45 – 55 λεπτά περίπου.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: