Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε μια λεκάνη  το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ή το νερό και το αραβοσιτέλαιο, ανακατεύουμε και κάνουμε ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα ή νερό ανάλογα… για να πετύχουμε τη ζύμη που θέλουμε. Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε απαλά.

 

  • Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα, δύο ή τρία καρβελάκια τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, χαράζουμε με μαχαίρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου C για 45΄ – 50΄περίπου μέχρι να ψηθούν καλά.
φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: