Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί το μπέικιν πάουντερ σε μία λεκάνη, ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και λίγο – λίγο το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή γιαούρτι ανάλογα, για να έχουμε μια εύπλαστη μαλακιά ζύμη.

 

  • Κόβουμε μικρά μπαλάκια και πλάθουμε λεπτά κορδόνια. Τα διπλώνουμε στα δύο και τα στρίβουμε ή φτιάχνουμε διάφορα άλλα σχέδια… Τ’ αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Φροντίζουμε να υπάρχει λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν. Ρίχνουμε από πάνω τους αν θέλουμε παπαρουνόσπορο ή σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς C για 20 – 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών