Εκτέλεση

  • Κρατάμε τον παπαρουνόσπορο ή το σουσάμι και 3 κ.σ. γάλα για το τέλος.

 

  • Ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακή ζύμη. Αν είναι πολύ σκληρή ρίχνουμε λίγο γάλα. Και στην περίπτωση που είναι πολύ μαλακή προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού.

 

  • Τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με το γάλα που κρατήσαμε, ρίχνουμε από πάνω τους τον παπαρουνόσπορο ή το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 25 – 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
φωτογραφία οδηγιών