Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι βρώμης. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το αλάτι το ελαιόλαδο και τη μαγιά την οποία έχουμε λιώσει σε λίγο από το χλιαρό νερό. Με ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο νερό μέχρι να αποκτήσουμε ένα πηχτό χυλό.

 

  • Προσθέτουμε αν θέλουμε  σπόρους, αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. (Εγώ την πρώτη φορά τα έφτιαξα σκέτα με κομμάτια ελιάς από πάνω. Μετά με μύρτα που είχα φυλαγμένα στην κατάψυξη από τη δική μας μυρτιά του ταρατσόκηπου και τέλος με διάφορα σποράκια, λιναρόσπορο, σουσάμι και ηλιόσπορους. ‘Οπως φαίνονται και στις φωτογραφίες)

 

  • Μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι στις λαδωμένες χάρτινες θήκες, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει στις φόρμες. Δεν τις γεμίζουμε μέχρι πάνω. Φροντίζουμε να μείνει αρκετό κενό γιατί θα φουσκώσουν. Αν δεν ρίξουμε μέσα  αποξηραμένα φρούτα ή καρπούς βάζουμε πάνω από κάθε ψωμάκι μισή ελιά.

 

  • Σκεπάζουμε απαλά με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 15΄- 20΄περίπου να φουσκώσουν μέχρι να θερμανθεί ο φούρνος μας.

 

  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς C για 25 έως 35 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν.

 

  • Αφού ψηθούν μετά από λίγα λεπτά τα βγάζουμε από τις φόρμες για να μην ιδρώσουν και μαλακώσουν. Τα απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα στο πρωινό μας ή με το κυρίως γεύμα.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: