Εκτέλεση
- Καλοκαιρινό φυτό η αλμύρα για δροσερές… γευστικότατες σαλάτες!!!
- Καθαρίζουμε την αλμύρα, αφαιρούμαι αν υπάρχουν σκληρά κοτσάνια (το καταλαβαίνουμε στο καθάρισμα γιατί τα τρυφερά σπάνε με το χέρι), πλένουμε καλά και την αφήνουμε για λίγα λεπτά μέσα σε αρκετό νερό και 1 κ.σ. ξίδι.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε την αλμύρα (πρώτα την ξεπλένουμε απ’ το ξίδι). Βράζουμε για λίγο 4-5 λεπτά περίπου (ένα ζεμάτισμα), όσο να μαλακώσει λίγο, τη θέλουμε τραγανή. Αδειάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσει καλά το νερό.
- Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε τη βάζουμε σε μία λεκάνη ή ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και τη βάζουμε σε μια σαλατιέρα ή πιατέλα. Τοποθετούμε από πάνω φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.