Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε την αλμύρα, αφαιρούμαι αν υπάρχουν σκληρά κοτσάνια (το καταλαβαίνουμε στο καθάρισμα γιατί τα τρυφερά σπάνε με το χέρι, διαφορετικά είναι σκληρά και τ΄ αφαιρούμε), πλένουμε καλά και την αφήνουμε για λίγα λεπτά μέσα σε αρκετό νερό και 1 κ.σ. ξίδι.

 

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε την αλμύρα (πρώτα την ξεπλένουμε απ’ το ξίδι). Βράζουμε για λίγο 4-5 λεπτά περίπου (ένα ζεμάτισμα), όσο να μαλακώσει λίγο, τη θέλουμε τραγανή. Αδειάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσει καλά το νερό.

 

  • Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε τη βάζουμε σε μία λεκάνη ή ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και τη βάζουμε σε μια σαλατιέρα ή πιατέλα. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα γαύρου και σερβίρουμε.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών