Πατατοσαλάτα

28 Σεπτεμβρίου 2018

…απλή, εύκολη και γεμάτη νοστιμιές …για να συνοδεύσει το ψάρι, το ψητό κοτόπουλο ή το κρέας!

Υλικά

  • 6 μεγάλες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο, φρέσκο, κατεψυγμένο ή κονσέρβας
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού κάπαρη
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένες ελιές
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε ολόκληρες σε κατσαρόλα με νερό (προσέχουμε να μη βράσουν πολύ και λιώσουν). Μετά τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βάζουμε σε σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός τα υλικά της σάλτσας) και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα σέικερ χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τη σαλάτα με τις πατάτες.

Έτοιμη να τη σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.