Σαλάτα άισμπεργκ

30 Νοεμβρίου 2018

Υλικά

  • 1 άισμπεργκ
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού σιτάρι βρασμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πορτοκάλι η δυο μανταρίνια σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 3-4 κλαράκια φρέσκο δυόσμο

Για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ.μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. χλιαρό νερό
  • αλάτι

Εκτέλεση

 

Για να βράσουμε το σιτάρι (καλό είναι να το βάλουμε από το βράδυ σε μπολ με νερό, να μείνει όλη τη νύχτα) ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό. Την τοποθετούμε στη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιτάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράζει για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει, (να βράσει καλά, χωρίς να λιώσει. Θέλουμε τους σπόρους ολόκληρους). Κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτουμε νερό αν χρειασθεί. Σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε καλά τα φύλλα άισμπεργκ και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Χτυπάμε τη σάλτσα στο μούλτι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί.
Κόβουμε τα φύλλα άισμπεργκ σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σιτάρι και τα υπόλοιπα υλικά (κρατάμε μόνο δυο κορυφές δυόσμο για να στολίσουμε τη σαλάτα).
Ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα. Στολίζουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.