Εκτέλεση
Για να βράσουμε το σιτάρι (καλό είναι να το βάλουμε από το βράδυ σε μπολ με νερό, να μείνει όλη τη νύχτα) ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό. Την τοποθετούμε στη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιτάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράζει για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει, (να βράσει καλά, χωρίς να λιώσει. Θέλουμε τους σπόρους ολόκληρους). Κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτουμε νερό αν χρειασθεί. Σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε καλά τα φύλλα άισμπεργκ και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Χτυπάμε τη σάλτσα στο μούλτι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί.
Κόβουμε τα φύλλα άισμπεργκ σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σιτάρι και τα υπόλοιπα υλικά (κρατάμε μόνο δυο κορυφές δυόσμο για να στολίσουμε τη σαλάτα).
Ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα. Στολίζουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε.