Εκτέλεση
- Στρώνουμε σε ταψί ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο τόσο ώστε το μισό θα στρωθεί στο ταψί και το υπόλοιπο θα διπλωθεί και τα σκεπάσει το κουνουπίδι. Τοποθετούμε το κουνουπίδι στο ταψί, πασπαλίζουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1/2 κ. γ. αλάτι. Σκεπάζουμε με το λαδόχαρτο αρκετά καλά (να μη φεύγουν οι ατμοί και στεγνώσει το κουνουπίδι) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30 έως 35 λεπτά.
- Βγάζουμε το κουνουπίδι από το φούρνο και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το ξίδι, τη μουστάρδα, και το μέλι. Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις ελιές, το μαϊντανό ή κόλιαντρο και σερβίρουμε.