Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Τις τοποθετούμε σε καυτή σχάρα και ψήνουμε 10 – 15 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα, τις μαύρες ελιές και το μαϊντανό. Χτυπάμε σε σέϊκερ τα υλικά της σάλτσας (χυμό πορτοκάλι, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι), περιχύνουμε τις γλυκοπατάτες και τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.