Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές στα κάρβουνα ή το γκριλ για 20-30 λεπτά ίσως και περισσότερο (η φλούδα τους πρέπει να είναι καμένη για να πάρει τη μυρωδιά του καπνιστού). Αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε (όχι πολύ). Ρίχνουμε στις μελιτζάνες το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξίδι και ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε ή πολτοποιούμε το σκόρδο, καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στη μελιτζανοσαλάτα. Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό και τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά, στολίζουμε με την ντομάτα, και σερβίρουμε. Είναι απλή και νοστιμότατη!!!

φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: