Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα φύλλα της δάφνης, και τα στεγνώνουμε πάνω σε μια πετσέτα ή τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα γυάλινο βάζο βάζουμε τα φύλλα δάφνης  και ρίχνουμε το αλκοόλ που θα επιλέξουμε. Κλείνουμε καλά και τοποθετούμε το βάζο σε ένα σκιερό μέρος (μέσα σε ένα ντουλάπι) για δύο μήνες περίπου.

 

  • Αφού περάσει ο καιρός, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το σιρόπι.

 

  • Αφαιρούμε τα φύλλα και φιλτράρουμε το αλκοόλ με φίλτρο του καφέ. Επαναλαμβάνουμε το φιλτράρισμα και το βάζουμε σε μεγάλο βάζο. Προσθέτουμε και το σιρόπι (αφού έχει κρυώσει), κλείνουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε πάλι στο ντουλάπι για  20 έως 30 μέρες. Αφού περάσουν οι μέρες το λικέρ μας είναι έτοιμο. Μυρωδάτο και ελαφρά χρωματισμένο από τα δαφνόφυλλα!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών