Εκτέλεση

  • Φροντίζουμε τα κιτρολέμονα να είναι φρεσκοκομμένα. Τα πλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα η χαρτί κουζίνας. Με ειδικό εργαλείο ή  ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική  τους φλούδα, με προσοχή να μην πάρουμε από το άσπρο μέρος γιατί είναι πικρό.

 

  •  Παίρνουμε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο, βάζουμε μέσα τις φλούδες, ρίχνουμε και το αλκοόλ που θα προτιμήσουμε και το σφραγίζουμε καλά. Ανακινούμε λίγο το βάζο και το αφήνουμε για ένα μήνα περίπου, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Το κουνάμε ελαφρά κατά διαστήματα μία έως τρεις φορές την εβδομάδα.

 

  •  Όταν περάσει ο μήνας ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τη ζάχαρη με το νερό και τα σιγοβράζουμε για 3′ – 5′ λεπτά περίπου, (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη).  Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.

 

  • Σουρώνουμε το ποτό μαζί με τις φλούδες, σε σουρωτήρι, πετάμε τις φλούδες, και σουρώνουμε για δεύτερη φορά  χρησιμοποιώντας  τουλπάνι ή φίλτρο του καφέ.

 

  • Βάζουμε  το ποτό που φιλτράραμε,  σε καθαρό  μεγάλο μπουκάλι, ή γυάλινο μεγάλο βάζο, προσθέτουμε το κρύο σιρόπι, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 15 – 20 μέρες. Κατά διαστήματα ανακινούμε το μπουκάλι. Αφού περάσουν οι μέρες το σουρώνουμε πάλι, έως δύο φορές, χρησιμοποιώντας φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε μπουκάλια που να κλείνουν καλά.

 

 

(Τις φλούδες δεν τις πετάμε… θα φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα…) συνταγή για γλυκό εδώ->Κιτρολέμονο γλυκό  συνταγή για μαρμελάδα->μαρμελάδα κιτρολέμονο

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: