Εκτέλεση

  • Ξεχωρίζουμε τα ροδοπέταλα από το κοτσάνι και τους στήμονες και κόβουμε με ένα ψαλίδι το άσπρο μέρος της βάσης τους. Τα πλένουμε καλά σε κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

 

  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και μόλις αρχίσουν να βράζουν ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ανακατεύουμε πάλι καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μείνουν όλη τη νύχτα. Το πρωί αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε σουρωτήρι το οποίο έχουμε βάλει μέσα σε μια λεκάνη για να μαζέψουμε το σιρόπι.

 

  • Στύβουμε καλά τα ροδοπέταλα και στραγγίζουμε πάλι με πυκνό σουρωτήρι.

 

  • Ρίχνουμε το σιρόπι από την λεκάνη στην κατσαρόλα και το βάζουμε πάλι στη φωτιά να βράσει μέχρι να δέσει καλά. Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.

 

  • Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο, όταν ρίξουμε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιατάκι και αυτή θα μείνει σταθερή, δεν θα απλώσει. Επίσης αν ρίξουμε μια κ.σ. σιρόπι στο πιατάκι και περάσει το δάκτυλό μας μέσα στο σιρόπι θα αφήσει ένα άνοιγμα (θα χωρίσει το σιρόπι στα δύο). Αν μείνει έτσι και δεν ενωθεί, τότε είναι έτοιμο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών