Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες ή τους χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ μεγάλο χτυπάμε μαζί τις μπανάνες, το ελαιόλαδο και το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά – σιγά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφινς (χρησιμοποίησα και χαρτάκια για ευκολία στο ξεφορμάρισμα) αλειμμένα με ελαιόλαδο και αλευρωμένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 – 20 λεπτά περίπου. Τρυπάμε με ένα μικρό – λεπτό μαχαιράκι ή μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει καθαρή τα μάφινς είναι έτοιμα – ψημένα