Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε ζελέ με το χυμό πορτοκάλι

  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-6 λεπτά.

 

  • Ζεσταίνουμε καλά ½ φλιτζ. από το χυμό και λιώνουμε μέσα στον καυτό χυμό τη ζελατίνη αφού πρώτα τη στραγγίσουμε καλά από το νερό που μούλιαζε. Αν θέλουμε περισσότερη γλύκα στο ζελέ πορτοκάλι προσθέτουμε και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζελατίνη και προσθέτουμε και τον υπόλοιπο κρύο χυμό. Μοιράζουμε σε ποτηράκια. Αναλόγως το μέγεθος των ποτηριών θα χρειαστούμε λιγότερα ή περισσότερα. Tοποθετούμε τα ποτήρια στις θήκες φόρμας για μάφινς, μόνο του το κάθε ένα σε λοξή θέση (να γέρνει) και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Αφού πήξει το ζελέ και σηκώσουμε όρθιο το ποτήρι θα καλύπτεται μόνο το μισό λοξά.

 

  • Μόλις παγώσει το ζελέ πορτοκάλι ετοιμάζουμε το γιαούρτι

 

  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-6 λεπτά. Βάζουμε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε αρκετά μέχρι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και τη διαλύουμε μέσα στο καυτό γάλα.

 

  • Ρίχνουμε και το μέλι  και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι ενώ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει το μείγμα κρέμα.

 

  • Βγάζουμε από το ψυγείο τα ποτηράκια με το παγωμένο ζελέ πορτοκάλι και γεμίζουμε το κενό με το μείγμα από το γιαούρτι.

 

  • Αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο αρκετές ώρες για να πήξει καλά και το μείγμα του γιαουρτιού. Όταν έρθει η ώρα για να σερβίρουμε, τοποθετούμε πάνω από κάθε ποτήρι μια λεπτή φέτα από γλυκό πορτοκάλι ή νεράντζι ή το αφήνουμε σκέτο.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών