Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πέταλα και τη ζάχαρη. Τ’ αφήνουμε 3 – 4 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά  Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα,  προσθέτουμε το νερό και βάζουμε στη δυνατή φωτιά να πάρουν βράση.

 

  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ενώ ανακατεύουμε συχνά . Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή το ξινό, αφήνουμε να βράσει λίγα λεπτά  ακόμα και κλείνουμε τη φωτιά. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τα αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών