Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη για 4 λεπτά στο μίξερ. Φτιάχνουμε με το σιρόπι βύσσινο και το νερό βυσσινάδα και τη ρίχνουμε σιγά – σιγά στο μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.

 

  • Χαμηλώνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο – λίγο το αλεύρι βρώμης κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα ώστε οι σταφίδες να πάνε παντού.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή μικρό ταψάκι και ψήνουμε τη φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 έως 45 λεπτά σύμφωνα πάντα με το φούρνο μας.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών