Εκτέλεση
Πανεύκολη γαλατόπιτα… απλή !!! ίδια γεύση με την κλασική παραδοσιακή συνταγή μόνο που της λείπει το φύλλο γιατί σε κάποιους δεν αρέσει… Είναι μόνο κρέμα… απολαυστική!!!
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα κρύο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να διαλυθεί το αλεύρι.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει η κρέμα. Σιγά – σιγά αρχίζει να πήζει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη μόλις αρχίσει να βράζει και να βγάζει στην επιφάνεια φυσαλίδες. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζουμε με το καπάκι της για να μην κάνει η κρέμα κρούστα (πέτσα).
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με πιρούνι και τα ρίχνουμε στην κρέμα (κρατάμε λίγο μείγμα αυγών για να το ρίξουμε στο τέλος στο ταψί). Ανακατεύουμε καλά την κρέμα την ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και περιχύνουμε από πάνω το αβγό που κρατήσαμε.
- Ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 30 έως 45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει καλά.