Εκτέλεση

  • Σουρώνουμε και στύβουμε την τριμμένη κολοκύθα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα στη φωτιά για λίγα λεπτά να σωθούν τα πολλά υγρά της. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Λαδώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε λίγη γέμιση στη μία άκρη κατά μήκος του φύλλου. Τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας τις δύο άκρες προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση. Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο διπλωμένο κυκλικά σαν σαλιγκάρι, τοποθετώντας το στη μέση του ταψιού και συνεχίζουμε…. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Μπορούμε αν θέλουμε ν’  αφήσουμε το γεμισμένο φύλλο σε σειρές στο ταψί χωρίς να το κάνουμε σαλίγκαρο…

 

  • Λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς  C για 45 – 50 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει η πίτα.

 

  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
  • Τρώγεται και χλιαρή και κρύα!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών