Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια, το εσωτερικό σκληρό μέρος και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.Τα τοποθετούμε μαζί με το νερό και με 100 γρ. από τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα. Τα βράζουμε για 30 έως 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να αρχίσουν να καραμελώνουν.

 

  • Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Την αδειάζουμε αμέσως, πολύ γρήγορα (πριν προλάβει να πήξει και με προσοχή μην πέσει στα χέρια μας, γιατί καίει πολύ) σε μια αντικολλητική φόρμα. Την απλώνουμε να πάει παντού και την αφήνουμε να πήξει. Πάνω από την καραμέλα τοποθετούμε τα κυδώνια τη μία φέτα δίπλα στην άλλη.

 

  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε πάνω στα κυδώνια. Καλύπτουμε τη φόρμα πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για μισή ώρα.

 

  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε τα κυδώνια με τη σφολιάτα. Ψήνουμε πάλι  τώρα στους 17ο – 180 βαθμούς για άλλα 25 – 30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η τάρτα και την αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε μία πιατέλα.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: