Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη:  Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά, ανοίγουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε με το χέρι  σε ειδική φόρμα για τάρτες ώστε να καλυφθούν τα τοιχώματα και ο πάτος. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 10΄. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι και την καλύπτουμε  με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Σκορπίζουμε πάνω ξερά φασόλια και την ψήνουμε για 10΄.  Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Για την κρέμα λεμόνι: Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα και την κρέμα γάλακτος  ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε  για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς, μέχρι να πήξει ή κρέμα και να ροδίσει η ζύμη.

 

  • Ετοιμάζουμε τις φέτες λεμονιού : Τις βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό. Σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει η φλούδα τους και τις σουρώνουμε.
    Ρίχνουμε  στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, και βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, ώσπου η φλούδα του λεμονιού να γίνει γυαλιστερή και σιροπιαστή.
    Τοποθετούμε τις σιροπιασμένες φέτες λεμονιού στην επιφάνεια της τάρτας. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι στη φωτιά και το βράζουμε λίγο ακόμα να πήξει. Αλείφουμε με αυτό την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετικέτες:

Μοιράσου: