Τηγανιά

29 Ιανουαρίου 2019

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες (μπουκιές). Κατάλληλο για τηγανιά είναι η σπάλα. Αν χρησιμοποιήσουμε μπούτι θέλει περισσότερο βράσιμο γιατί είναι πιο σκληρό.
  • 1 ποτήρι νερό
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • το χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας σε ένα βαθύ τηγάνι και πρoσθέτουμε το νερό .
Ανοίγουμε το μάτι και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράζει. Αν κάνει αφρούς τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σιγά, σιγά (αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό, λίγο – λίγο κάθε φορά, θέλουμε το κρέας να μαγειρευτεί καλά – να μαλακώσει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο .
Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα, και σβήνουμε με το κρασί.
Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, φύγουν τα υγρά και μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με το λεμόνι. Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί και σερβίρουμε…

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.