Εκτέλεση

  • Πλένουμε το κρέας πολύ καλά και το αλατοπιπερώνουμε.

 

  • Αφού ετοιμάσουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε όλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου, (εκτός από τις τριμμένες ντομάτες), ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

 

  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τα λαχανικά στο ταψί και τα περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα. Τοποθετούμε από πάνω το κρέας, ρίχνουμε το νερό και το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190° C, για 1½ ώρα.

 

  • Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για  μισή ώρα περίπου ακόμα, μέχρι να ξεροψηθεί το το κατσικάκι και το φαγητό μείνει με μελωμένη σάλτσα.

 

  • Όση ώρα ψήνεται το φαγητό μας, παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Συνήθως δεν χρειάζεται γιατί τα λαχανικά έχουν τα δικά τους υγρά.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών