Εκτέλεση

  • Πρωί – πρωί που το άρωμά τους είναι έντονο…μαζεύουμε τα τριαντάφυλλα. Τα καθαρίζουμε με προσοχή. Διαλέγουμε τα ροδοπέταλα και με ένα ψαλίδι κόβουμε το κάτω λευκό μέρος όπως κάνουμε και για τις άλλες συνταγές, γιατί πικρίζει.

 

  • Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε, τ’ απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας και τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τρίβουμε με τα χέρια τα ροδοπέταλα και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο και προσθέτουμε το κονιάκ. Κλείνουμε καλά το  και το αφήνουμε όχι στον ήλιο αλλά μέσα στο σπίτι σε σκοτεινό ντουλάπι για τρεις 3 μήνες περίπου.

 

  • Όταν περάσει ο καιρός σουρώνουμε το λικέρ, πετάμε τα ροδοπέταλα και μετά το φιλτράρουμε με φίλτρο του καφέ ή ένα λεπτό τουλπάνι ή διπλό τούλι και το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Έτοιμο να το απολαύσουμε!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών