Εκτέλεση

    • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κορόμηλα και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε  1/2 φλιτζ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν και βγάλουν τους χυμούς, τ’ αποσύρουμε από  τη φωτιά και τ’ αφήνουμε για ένα βράδυ στην κατσαρόλα. Την επομένη τ’ αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Κάτω απ’ το σουρωτήρι τοποθετούμε μία κατσαρόλα ή ένα μπολ για να συγκεντρώσουμε το υγρό που βγάλανε τα κορόμηλα για να φτιάξουμε το ζελέ. Με τη σάρκα τους (τον πολτό) που θα μείνει στο σουρωτήρι φτιάχνουμε μαρμελάδα. H συνταγή της μαρμελάδας: εδώ

 

    • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 4 – 5 λεπτά.
      Ετοιμάζουμε 80 ml ζεστό αφέψημα λουίζας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Βγάζουμε τη ζελατίνη από το νερό και τη στύβουμε καλά. Τη ρίχνουμε στη ζεστή  λουίζα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει, μετράμε 420ml χυμό από τα κορόμηλα και τον ρίχνουμε στο μπολ με τη λουίζα. Ανακατεύουμε καλά και το μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια. Βάζουμε στο ψυγείο  να παγώσει για αρκετές ώρες ή το αφήνουμε ένα βράδυ.

 

    • Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια ή μπολάκια και σερβίρουμε.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών