Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τα ροδοπέταλα  από το κοτσάνι και τους στήμονες, κόβουμε με ένα ψαλίδι το άσπρο μέρος της βάσης τους και τα βάζουμε σε μία λεκάνη.

 

  • Τα ζυγίζουμε πρώτα και μετά τα πλένουμε απαλά, πολύ καλά μέσα σε λεκάνη  με κρύο νερό.  Τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και στη συνέχεια τ’ απλώνουμε σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και καλύπτουμε με άλλη πετσέτα να στεγνώσουν.

 

  • Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τα ροδοπέταλα με την ζάχαρη τρίβοντάς τα απαλά μέσα στις παλάμες και τα αφήνουμε να σταθούν για μια έως δύο ώρες. Μπορούμε να τα αφήσουμε και περισσότερο. Η ζάχαρη μουλιάζει και μαλακώνει τα ροδοπέταλα.

 

  • Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράζει για 40 λεπτά περίπου ίσως και περισσότερο μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να δένει καλά. Ανακατεύουμε  με ξύλινη κουτάλα και προσέχουμε να μην κολλήσει το γλυκό. Ρίχνουμε το χυμό μισού λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά αφού ανακατέψουμε καλά. Το μυρωδάτο τριανταφυλλένιο  γλυκό μας είναι έτοιμο! Το μοιράζουμε σε βάζα και το αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

 

  • (Σε περίπτωση που ζαχαρώσει το βάζουμε  λίγο στη φωτιά προσθέτοντας 2 – 3 κ.σ. νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.)

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών