Εκτέλεση

  • Διαλέγουμε φρέσκα  ανθισμένα τσαμπιά ακακίας, τις πρωινές ώρες από περιοχή όπου το περιβάλλον είναι καθαρό. (Η ακακία να μην είναι κοντά σε δρόμο γιατί τα καυσαέρια και η σκόνη μολύνουν – ρυπαίνουν τα άνθη). Προσέχουμε να μην τσιμπηθούμε από τ’ αγκάθια των κλαδιών  και από τις αρκετές μέλισσες που υπάρχουν στα λουλούδια, συλλέγοντας γύρη για το πιο μυρωδάτο μέλι ακακίας. (Το έχω δοκιμάσει αυτό το μέλι… μας έφερε η κόρη μας από τη Γαλλία ένα βαζάκι. Είναι πράγματι ευωδιαστό και ιδιαίτερο…).

 

  •  Αφαιρούμε με προσοχή τους μίσχους ( εγώ αφαίρεσα όλο το πράσινο και τους στήμονες και κράτησα  μόνο τα πέταλα). Τ’ απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και τ’ αφήνουμε για λίγη ώρα  να απομακρυνθούν τυχόν έντομα που υπάρχουν στο εσωτερικό κάθε άνθους. Μετά τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο ξίδι, όπως κάνουμε με όλα τα χόρτα και τα λαχανικά). Τα ξεπλένουμε απαλά και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τ’ αυγά, το μέλι και τα λουλούδια καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

  • Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι τηγανίτες. Γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

 

  • Τις σερβίρουμε με μέλι, ξηρούς καρπούς ή φρούτα αν θέλουμε και τις απολαμβάνουμε σε ένα όμορφο γευστικό πρωϊνό!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών