Εκτέλεση

  • Το λατρεμένο γλυκό που για πρώτη φορά το δοκίμασα απ’ τα χεράκια της μανούλας μου!!!  Η μαμά χρησιμοποιούσε τα πάντα… δεν άφηνε τίποτα να πάει χαμένο… Έτσι δοκίμασε και έφτιαξε το γλυκό με μούρα από τις μουριές της αυλής… καταπληκτικό γλυκό!!!

 

  • Φοράμε γάντια γιατί τα μούρα βάφουν… και αρχίζουμε τη δουλειά… Διαλέγουμε ώριμα και γερά, κόβουμε με ένα ψαλίδι το κοτσάνι τους, τα ζυγίζουμε και τα πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό. Αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

  • Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 10 – 15 λεπτά. Αν σχηματιστεί αφρός τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τ’ αφήνουμε για αρκετές ώρες ή ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα  προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλα και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και  ανακατεύουμε.

 

  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.