Εκτέλεση

  • Η κολοκυθιά που θέλει να φτάσει στον ουρανό… Καθημερινά μας χαρίζει τα χρυσοκίτρινα και γευστικότατα άνθη της. Έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα αρκετά φαγητά. Για πρώτη φορά τα δοκίμασα γεμιστά με λαχανικά και τυριά. Έγιναν καταπληκτικά!!!

 

  • Αφαιρούμε από τα άνθη τα μικρά πράσινα φυλλαράκια και τους στήμονες προσέχοντας να μην σπάσουν τα πέταλα. Αφήνουμε να στραγγίσουν απλωμένα πάνω σε χαρτί κουζίνας ή σε μία πετσέτα και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

 

  • Σ’ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει προσθέτουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά (πατάτες, κολοκυθάκια, καρότα) Μόλις ψηθούν λίγο και μαλακώσουν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ρίχνουμε τα μυρωδικά (βασιλικό και μαϊντανό) ψιλοκομμένα, την ψίχα ψωμιού και τα τα τυριά (κρατάμε λίγο μείγμα τυριών για να ρίξουμε στο τέλος πάνω από τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα). Αλατοπιπερώνουμε  με προσοχή στο αλάτι… λόγω των τυριών και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε μείγμα και γεμίζουμε με προσοχή τα λουλούδια, διπλώνουμε απαλά τα πέταλα και τ’ αραδιάζουμε σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε, περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε 1 φλιτζ. νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών