Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά που επιλέξαμε και τ’ αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

 

Ετοιμάζουμε το dressing

  • Χτυπάμε τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν, να γίνουν κρέμα όχι πολύ πηχτή για να μπορεί να απλωθεί πάνω στη σαλάτα μας. Αν το μείγμα γίνει πολύ αραιό προσθέτουμε τυρί κρέμα και άν γίνει πολύ πηχτό προσθέτουμε ζωμό από βρασμένο παντζάρι ή χυμό από φρέσκο παντάρι.

 

  • Ετοιμάζουμε τη σαλάτα
  • Σε πιατέλα σερβιρίσματος  τοποθετούμε ένα τσέρκι και απλώνουμε μέσα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τις ντομάτες , ανακατεμένα ή με σειρά. Πατάμε λίγο με τα δάχτυλα να σταθεροποιηθούν για να μη σκορπίσουν όταν βγάλουμε το τσέρκι.

 

  • Βγάζουμε προσεκτικά το τσέρκι, περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing, τη στολίζουμε και έτοιμη για το γιορτινό τραπέζι.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών